Za roditelje trudnice ili budućeg oca

Baka, djed i unukaSaznali ste da ćete za nekoliko mjeseci postati baka i deda i to Vam se čini nezamislivo, a pogotovo jer je ta spoznaja došla neočekivano. Osjećate kako još niste spremni za taj korak, a pogotovo jer je Vaše dijete koje postaje roditelj još maloljetno ili financijski o Vama ovisno bilo zbog obrazovanja ili jer nije u radnom odnosu. Znate da je imati dijete velika odgovornost koja donosi sa sobom odricanja i niz drugih promjena u životu. Vi savjetujete svoje dijete da naprvai abortus dok si ne “posloži prvo svoj život”, a za djecu ima vremena. Pošto ste Vi već roditelj smatrate se mjerodavnom osobom koja zna što govori jer govori iz vlastitog iskustva. 

Prije svega savjetujemo da se smirite i stanete. Preorijentirajte fokus sa abortusa na riješenje problema u kojemu će svi profitirati. Abortus je ozbiljan zahvat koji ostavlja izravne posljedice koje, ako su jednom tu, nikada više neće nestati. Nema žene/muškarca koji abortusom nisu ostali na ovaj ili onaj način ranjeni.

Baš zato što ste roditelj znate koliko ste se puta morali odricati. Niste li to činili sa zadovoljstvom? Vi činite i sada neke stvari sa zadovoljstvom za svoje dijete. Vi biste se čak odrekli svoga unuka zbog sreće i slobode svoga djeteta, koliko ga jako volite. I kada svoje dijete financirate ili tješite, nije li to također sa zadovoljstvom jer je to dio Vas? Kada ste nekada promatrali svoje dijete,  prepoznali ste svoje crte lica na njemu ili neke obrasce ponašanja za koje do tada niste ni znali. Vaše dijete je na putu da doživi onu sreću koju ste Vi doživjeli, da dobije svog potomka, sličnog njemu, a sličnog i Vama. To još nerođeno dijete koje ulaže veliki napor kako bi moglo doći na svijet i upoznati svoju baku i djedu je Vaš izravan potomak, loza, unuk i dijete Vašeg djeteta. Možda ste mišljenja da ima vremena za unuka, jer kako kažu – na prvom mjestu je škola ili financije. Ili ste uvjereni da otac/majka vašeg unuka nije dobar odabir sa kojim će Vaše dijete morati cijeli život biti povezano. Stoga je bolje riješenje abortus koji je ujedno i simbol prekida te nestabilne ili površne veze.

Svatko od nas ima svoju sudbinu. Upitajte se prije svega da li gledate na sudbinu svoga djeteta objektivno ili sa stajališta svoje prošlosti? Mjerite li pravo vrijeme za postati roditelj po onome kada ste Vi postali roditelj ili po drušvenoj prihvaćenosti? Ukoliko se odlučite na abortus svoga unuka, morate biti svjesni da se taj događaj ne može povratiti. A postoji mogućnost da od tog djeteta koje ste doveli do abortusa više nikada nećete dobiti unuka i da će se zbog toga Vaš odnos drastično promijeniti (narušiti). Pogledajte posljedice pobačaja. Posljedice pobačaja žena koje su pobacile utječu jednako tako i na očeve odbačenog djeteta ali i na živote bake i djedova i šire obitelji. 

Obrazovanje je važno za život ali nikada važnije od života. Svako obrazovanje se može pauzirati i onda nastaviti. Pauzi u obrazovanju zbog trudnoće i poroda nije potrebno više od godinu dana nakon čega se obrazovanje nastavlja, ali rane zbog abortusa traju cijeli život. Što se tiče financija, dijete koje se rodi dobiva dječji doplatak, novce od porodiljne naknade i ukoliko vam je potrebno pomoć od različitih udruga i centara.

Centar za pomoć trudnicama "Djetešce, na sunašce"

Međimurska 21/II, Zagreb
radnim danom od 9:00-14:00 sati
tel: 01 3776 548
mail: bosiljka.bacura@zg.t-com.hr

Centar za život - Split

radnim danom od 9:00-17:00 sati
tel: 091 575 6431
mail: 40danazazivotst@gmail.com

Kontakt za probleme medicinske naravi

Molimo javite se svom ginekologu ili liječniku opće prakse

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Klinika za pobačaje

Naša online informativna klinika za pobačaje upoznaje vas sa procesom induciranog (namjernog) pobačaja te daje informacije o posljedicama pobačaja. Savjeti za žene koje su se odlučile ili razmišljaju o pobačaju.

Disclaimer:

Ova stranica nastala je sa željom da se žene informiraju o pobačaju prije donošenja odluke jer smatramo da većina djevojaka i žena nije dovoljno informirana prije obavljanja induciranog (namjernog) pobačaja. Ova stranica ne predstavlja medicinsku kliniku za pobačaje u kojoj se može obaviti pobačaj i putem ove stranice ne možete rezervirati termin pobačaja.

Pobačaj.com ex Klinika za pobačaje