Je li pilula RU-486 lako rješenje spora oko pobačaja?

RU-486 MifegyneU Francuskoj i Velikoj Britaniji upotrijebljen je jedan jaki sintetski steroid za izazivanje pobačaja u majki od 5 do 7 tjedana trudnoće. U Sjedinjenim Državama Ured za farmaceutski i prehrambeni nadzor objavio je oglas na uzbunu, koji se odnosi na pilulu RU-486, zabranjujući svojem osoblju njezin uvoz, jer ona predstavlja pogibelj za žene. Još prije kratkog vremena, prije izdavanja odobrenja za pilulu, farmaceutska kuća koja ju je proizvodila (francuska Roussel Uclaf) preporučivala je neka se pilula koristi samo uz držanje u pripremi sredstava potrebnih za moguću hitnu reanimaciju.

RU-486 nije lako koristiti“, priznao je Edward Saking , bivši rukovoditelj Roussel Uclaf-a. “Žena koja želi prekinuti svoju trudnoću ovom metodom, mora ‘živjeti’ sa svojim pobačenim zametkom barem kroz jedan tjedan. Radi se o jednom zastrašujućem psihološkom iskustvu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Klinika za pobačaje

Naša online informativna klinika za pobačaje upoznaje vas sa procesom induciranog (namjernog) pobačaja te daje informacije o posljedicama pobačaja. Savjeti za žene koje su se odlučile ili razmišljaju o pobačaju.

Disclaimer:

Ova stranica nastala je sa željom da se žene informiraju o pobačaju prije donošenja odluke jer smatramo da većina djevojaka i žena nije dovoljno informirana prije obavljanja induciranog (namjernog) pobačaja. Ova stranica ne predstavlja medicinsku kliniku za pobačaje u kojoj se može obaviti pobačaj i putem ove stranice ne možete rezervirati termin pobačaja.

Pobačaj.com ex Klinika za pobačaje