Kada je zametak sposoban sam živjeti?

Kao što su mnogi izrazi lansirani od strane abortista, tako i izraz “sposobnost za životdvosmislen je i pogibeljan.

Ako se pod “sposobnosti za život” podrazumijeva sposobnost začetog bića da se razvija neovisno o majci, zdravo razmišljanje sili nas da kažemo da ne samo oni koji se trebaju roditi nego i novorođeni, pa ako su i zdravi i normalne veličine, nisu “sposobni za samostalan život“. Bez neprekidne brige majke ili druge osobe koja ga dvori, novorođenče ne može preživjeti, nego vrlo brzo umre.

Još u 20 stoljeću djeca rođena prije vremena, prije sedmog mjeseca trudnoće, umirala su, jer tehnike toga vremena nisu pružale adekvatna sredstva da ih spase. Međutim mi smo danas u stanju spasiti bebu na kraju dvadesetog tjedna trudnoće, a stručnjaci rade na tome kako bi izradili umjetnu placentu (posteljicu), koja bi učinila zametke stare tek deset tjedana.

Kako se vidi, kategorija “sposobnosti za samostalan život” nije u stanju utvrditi ljudsku narav nekog živog bića, nego samo procijeniti njegovu sposobnost da samostalno živi. Promijeniti taj diskriminirajući pojam na ljudska bića u različitim fazama njihova života, vodi do apsurda osuđivanja na smrt eutanazijom, kao “nesposobne za život“, ne samo one koji se trebaju roditi, nego i osobe nesposobne za neovisan život kao što su retardirani, pacijenti u komi itd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Klinika za pobačaje

Naša online informativna klinika za pobačaje upoznaje vas sa procesom induciranog (namjernog) pobačaja te daje informacije o posljedicama pobačaja. Savjeti za žene koje su se odlučile ili razmišljaju o pobačaju.

Disclaimer:

Ova stranica nastala je sa željom da se žene informiraju o pobačaju prije donošenja odluke jer smatramo da većina djevojaka i žena nije dovoljno informirana prije obavljanja induciranog (namjernog) pobačaja. Ova stranica ne predstavlja medicinsku kliniku za pobačaje u kojoj se može obaviti pobačaj i putem ove stranice ne možete rezervirati termin pobačaja.

Pobačaj.com ex Klinika za pobačaje