Kako funkcionira metoda izazivanja pobačaja širenjem i izbacivanjem?

U slučaju dilatacije (širenja) i izbacivanja, grlo maternice biva silom prošireno. Ovdje otvor mora biti veći nego onaj kod metode isisavanja korištene u prvom tromjesečju života zametka, jer žrtva, koju treba raskomadati, ima već od 13 do 24 tjedna, te je stoga većih dimenzija. Budući da su kosti djetešca čvršće, koriste se hvataljke za drobljenje (najprije ruku i nogu, potom kralježnice), potom bude razmrskana lubanja kako bi se mogla izvući glava isisavanjem. Ostaci fetusa mogu se izvaditi prstenastim klještima.

U tijeku tog postupka djetetu se ne daje nikakva anestezija, jer agonija ove žrtve koja se ne može braniti, mora biti pod svaku cijenu zanijekana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Klinika za pobačaje

Naša online informativna klinika za pobačaje upoznaje vas sa procesom induciranog (namjernog) pobačaja te daje informacije o posljedicama pobačaja. Savjeti za žene koje su se odlučile ili razmišljaju o pobačaju.

Disclaimer:

Ova stranica nastala je sa željom da se žene informiraju o pobačaju prije donošenja odluke jer smatramo da većina djevojaka i žena nije dovoljno informirana prije obavljanja induciranog (namjernog) pobačaja. Ova stranica ne predstavlja medicinsku kliniku za pobačaje u kojoj se može obaviti pobačaj i putem ove stranice ne možete rezervirati termin pobačaja.

Pobačaj.com ex Klinika za pobačaje