Muškarac i abortus

Nažalost, zakon o namjernom prekidu trudnoće je nepravedan prema budućim očevima jer je beskompromisan i isključiv.
Vi kao muškarac, otac, nemate apsolutno nikakva prava ukoliko ne želite da Vaše dijete bude namjerno pobačeno. Ako žena odluči abortirati Vaše dijete, ona Vas o tome nije dužna niti obavijestiti. To dovodi do pitanja koliko muškaraca uopće zna da su bili na putu da postanu očevi, bilo to u braku ili izvan njega?


Kako muškarac može zaštititi svoje očinstvo unatoč zakonskom pravu žene da samostalno odlučuje o abortusu?



Zapravo nikako, muškarac je u ovom slučaju bespomoćan. Ono što bi eventualno moglo pomoći je da muška populacija stanovništva izbjegava površne i izvanbračne veze, usputni spolni užitak, kratkotrajna intimna druženja ali i doniranje spolnih stanica u banke spermija. Posljedice takvih druženja i djela mogu biti goleme, od spolnih bolesti pa sve do toga da bez Vašeg znanja Vaš sin ili kćer bude pobačen ili posvojen. Kontracepcija nikada nije 100% sigurna i mnoge neželjene trudnoće smatraju se posljedicom zakazane kontracepcije.
Kako kontracepcija nije u potpunosti sigurna zaštita od trudnoće, tako nije ni kod spolno prenosivih bolesti.

Svaki pritisak na trudnicu da zadrži dijete, bio on verbalan ili neverbalan mogao bi se tretirati kao nasilje nad ženama. Zakon o abortusu muškarcima nikako nije naklonjen i iz toga se zaključuje koliko je štete mnogim muškarcima učinjeno zbog ovakvog zakonskog propusta. A da ne govorimo o djetetovom pravu na život koje je temeljno pravo svakoga čovjeka.

Ako ste muškarac, budite oprezni jer zakon u ovom slučaju neće biti na Vašoj strani. Izgubili ste bitku.

Žena koja nosi Vaše dijete je pod pristiskom okoline da pobaci. Bojite se da će podleći pritiscima i učiniti abortus. Koja je Vaša uloga u tome svemu?

Iako tu ne možete puno učiniti, ipak možete nešto učiniti. Budite podrška svojoj trudnici, branite njezine stavove i ohrabrujte je ali i ponudite konkretnu pomoć ukoliko se trudnica boji neizvjesne budućnosti sa djetetom koje bi mogle biti financijske, sociološke ili neke druge prirode.
Otac jest i mora biti zaštitnik svoje obitelji koja je jedinstvena i neponovljiva. Trudnoća je čudesno i uzbudljivo putovanje od 9.mjeseci.
To razdoblje daje dovoljno vremena u kojemu se možete raspitati o socijalnim pravima, rodiljnim dopustima i svemu drugome ukoliko imate nedoumica ili strahova. Postati roditelj je nešto posebno ali i prirodno. Muškarac i otac ima ulogu i zaštitnika. On ne bježi od odgovornosti već stoji iza posljedica.

Spolno sjedinjenje kao i svoje emocije sačuvajte za brak. Čistoća prije braka je dobar temelj obitelji i braku izgrađenom na povjerenju ali i transparentnosti.


Klinika za pobačaje

Naša online informativna klinika za pobačaje upoznaje vas sa procesom induciranog (namjernog) pobačaja te daje informacije o posljedicama pobačaja. Savjeti za žene koje su se odlučile ili razmišljaju o pobačaju.

Disclaimer:

Ova stranica nastala je sa željom da se žene informiraju o pobačaju prije donošenja odluke jer smatramo da većina djevojaka i žena nije dovoljno informirana prije obavljanja induciranog (namjernog) pobačaja. Ova stranica ne predstavlja medicinsku kliniku za pobačaje u kojoj se može obaviti pobačaj i putem ove stranice ne možete rezervirati termin pobačaja.

Pobačaj.com ex Klinika za pobačaje