Prisiljavaju me na pobačaj

Prisiljavaju me na pobačajTrudnoća je stvar majke i djeteta, nitko nema pravo majci oduzeti njezinu trudnoću.

Sada se možda osjećaš u bezizlaznoj situaciji, kao da su se tvoji najbliži okrenuli protiv tebe. Ali budi snažna, mnoge su djevojke bile u takvoj situaciji. Nekada okolina tako reagira zbog iznenadnog šoka, ali kada se malo primire prihvatit će da si trudna, shvatit će da pobačaj nije rješenje problema (čak naprotiv, pobačaj je otvaranje kutije s novim problemima).

Iz nekog, samo njima objašnjivog i razumnog razloga, ljudi iz tvoje najbliže okoline žele da napraviš pobačaj. A ti osjećaš da to nije ispravno. Ti osjećaš da bi bila sretna sa svojim djetetom. To što osjećaš je ljubav, pokretač svijeta i pokretač ljudskog roda – da nema ljubavi ne bi bilo ničega, samo praznina. I kada bi napravila pobačaj ta praznina bi ti se uvukla u srce i zadržala se tu, i tada bi iskusila svijet bez ljubavi. Tako tvrde neke od djevojaka koje su napravile pobačaj.

Nema zakona koji govori da je djevojka premlada da bi imala dijete, ili da nije u dobroj financijskoj poziciji, ili da se još nije dovoljno školovala, ili da možda ima previše djece i da će treće dijete biti višak u obitelji. Nije istina da se škola ne može završiti nakon trudnoće, nije istina da se posao ne može naći kada imaš dijete, nije istina da će obitelj bankrotirati kada se rodi dijete. Kada se dijete rodi svijet se ne okreće na gore, upravo suprotno.

Oni koji te nagovaraju da to učiniš vjerojatno nisu svjesni na što te nagovaraju, jer da su svjesni vjerojatno to ne bi činili. Poznato je da pobačaj može izazvati rizike koji ugrožavaju majčino zdravlje i život, izazivaju komplikacije u budućim trudnoćama ili teže psihološke probleme. A najgore je to da žele natjerati majku da oduzme život vlastitom djetetu. Kako bi bilo da su njihove majke tako nagovarali?

Ako ti treba netko za razgovor i pomoć postoje udruge kojima se možeš obratiti. Ove udruge su na raspolaganju za razgovor sa djevojkama, njenim obiteljima, ili ukoliko je potrebno i za sklonište trudnicama.

Centar za pomoć trudnicama "Djetešce, na sunašce"

Međimurska 21/II, Zagreb
radnim danom od 9:00-14:00 sati
tel: 01 3776 548
mail: bosiljka.bacura@zg.t-com.hr

Centar za život - Split

radnim danom od 9:00-17:00 sati
tel: 091 575 6431
mail: 40danazazivotst@gmail.com

Kontakt za probleme medicinske naravi

Molimo javite se svom ginekologu ili liječniku opće prakse

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Klinika za pobačaje

Naša online informativna klinika za pobačaje upoznaje vas sa procesom induciranog (namjernog) pobačaja te daje informacije o posljedicama pobačaja. Savjeti za žene koje su se odlučile ili razmišljaju o pobačaju.

Disclaimer:

Ova stranica nastala je sa željom da se žene informiraju o pobačaju prije donošenja odluke jer smatramo da većina djevojaka i žena nije dovoljno informirana prije obavljanja induciranog (namjernog) pobačaja. Ova stranica ne predstavlja medicinsku kliniku za pobačaje u kojoj se može obaviti pobačaj i putem ove stranice ne možete rezervirati termin pobačaja.

Pobačaj.com ex Klinika za pobačaje