Želim pobaciti jer smatram da sam premlada za dijete.


Iskustvo jedne 16-godišnjakinje [eng.]

mlada trudnica

Velika dilema majki jest koje su prave godine za imati dijete. S medicinskog aspekta je preporučljivo imati prvo dijete ranije, po mogućnosti do 25. godine života jer je tada u većini slučajeva smanjena vjerojatnost komplikacija i poteškoća za vrijeme kao i poslije trudnoće. Sve je više žena koje unatoč tim činjenicama odgađaju trudnoću za kasnije godine, najčešće zbog školovanja, karijere ili nestabilne veze. No sada kada ste odlučili pobaciti morate se upoznati sa samim pobačajem.

Znanstveno je dokazano kroz mnoga istraživanja (izvore istraživanja možete naći ovdje) da se nakon pobačaja mogu (ali i ne moraju) pojaviti teške komplikacije kao što su rak dojke, rak grlića maternice, teže posljedice za psihičko zdravlje žene te je znanstveno dokazana veća smrtnost žena koje su imale inducirani pobačaj u odnosu na žene koje su imale normalnu trudnoću. Sve posljedice, kao i točna istraživanja u kojima su dokazane te posljedice, možete pročitati na stranici Posljedice pobačaja.

Iako možda želite pobaciti zbog škole trebate znati da je moguće završiti školu uz dijete, iako će Vas mnogi uvjeravati u suprotno, a uvjeravati će Vas možda oni koji nemaju iskustva niti znanja u vezi toga. Također će Vas nagovarati argumentima da poznaju osobe koje su bile u istoj situaciji. Postoji mnogo osoba koje su bile u istoj situaciji pa su bez problema završile školu i ostvarile poslovnu karijeru.

Trebate razmišljati da u Vašem trbuhu raste malo dijete koje će Vas jednoga dana nazivati majkom. Vjerojatno možete zamisliti kako će sa osmijehom podizati ruke prema Vama dok izvikuje tu čarobnu riječ “mama”. To malo dijete nije zaslužilo da bude usmrćeno, iz bilo kojeg razloga. Tom malom djetetu nećete moći prekinuti život i nastaviti ga za pet godina. To za pet godina će biti jedno drugo dijete, a ovo što se sada nalazi ispod Vašeg srca biti će ubijeno.

Vjerojatno su Vam već rekli da to dijete još ne živi ili su ga nazivali nakupinom stanica, beživotnim tkivom, i još kojekakvim obezvređujućim nazivima. Ako mu sada dopustite da raste, ono će za 20 godina biti mladić ili djevojka sa svojim imenom i prezimenom, ali ako napravite abortus tog mladića ili djevojke neće više biti. Znači da ste mu/joj prekinuli život- njihov život je samo u Vašim rukama.

Pogledajte kako izgleda dijete u 4., 5., 6., … tjednu trudnoće.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Klinika za pobačaje

Naša online informativna klinika za pobačaje upoznaje vas sa procesom induciranog (namjernog) pobačaja te daje informacije o posljedicama pobačaja. Savjeti za žene koje su se odlučile ili razmišljaju o pobačaju.

Disclaimer:

Ova stranica nastala je sa željom da se žene informiraju o pobačaju prije donošenja odluke jer smatramo da većina djevojaka i žena nije dovoljno informirana prije obavljanja induciranog (namjernog) pobačaja. Ova stranica ne predstavlja medicinsku kliniku za pobačaje u kojoj se može obaviti pobačaj i putem ove stranice ne možete rezervirati termin pobačaja.

Pobačaj.com ex Klinika za pobačaje