Zašto bi se zakon trebao uplitati u privatno područje seksualnog života žene?

U odlučujućoj presudi u procesu “Roe protiv Wade” kojom je 1973. godine ozakonjen pobačaj u SAD, Vrhovni Sud oslonio se na takozvano pravo na zaštitu privatnog života, potvrđeno i zaštićeno Ustavom.

Ali ono što se zbiva u majčinoj utrobi nije privatna stvar žene. To je oblikovanje i razvoj ljudskog bića koje ima puno pravo na zakonsku zaštitu. Kada mu prijeti smrt, treba uzeti u obzir ne samo pravo, nego i dužnost uplitanja u život majke da se spriječi umorstvo djeteta.

Intimnost majčine utrobe ne može dati majci dopuštenje da ubije unutar svojih zidova, kao ni što intimnost kuće ne može dati gospodaru pravo izvršiti ubojstvo unutar svojih zidova. Vatrogasci ili policija s punim pravom krše privatno vlasništvo da bi spasili osobe koje se u njemu nalaze, primjerice obaranjem vrata kuće u vatri, da pomognu onima koji su ostali zarobljeni u njoj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Klinika za pobačaje

Naša online informativna klinika za pobačaje upoznaje vas sa procesom induciranog (namjernog) pobačaja te daje informacije o posljedicama pobačaja. Savjeti za žene koje su se odlučile ili razmišljaju o pobačaju.

Disclaimer:

Ova stranica nastala je sa željom da se žene informiraju o pobačaju prije donošenja odluke jer smatramo da većina djevojaka i žena nije dovoljno informirana prije obavljanja induciranog (namjernog) pobačaja. Ova stranica ne predstavlja medicinsku kliniku za pobačaje u kojoj se može obaviti pobačaj i putem ove stranice ne možete rezervirati termin pobačaja.

Pobačaj.com ex Klinika za pobačaje