Zašto branitelji života ne promiču takav seksualni odgoj kojim bi se, zalažući se za kontracepciju, izbjegao pobačaj?

Često čujemo govoriti da bi kontracepcija mogla stati  na kraj drami pobačaja, te da bi Država trebala promicati “planiranje rađanja”. Seksualni bi odgoj trebao poučavati mlade na  koji način koristiti različite oblike kontracepcije i tako riješiti problem neželjenih i prekomjernih trudnoća. Kontracepcija ustvari, ne predstavlja alternativu pobačaju, nego pomaže njegovo prihvaćanje i širenje. Kontracepcija naime pogoduje mentalitetu koji traži uživanje i odbacuje žrtvu pod svaku cijenu. Na dijete se gleda kao na teret, problem, zapreku vlastitoj slobodi i samoostvarivanju. Kontracepcija guši u bračnim parovima želju za djecom i volju da ih se prihvati. Stoga kada kontracepcija zakaže i spriječi užitak, žene pobacuju bez skrupula. Kontracepcijski mentalitet dakle potiče da se pobačaji množe umjesto da ih uklanja. Naprotiv, bračni parovi koji odbacuju kontracepciju, teže će posegnuti za pobačajem.

Pedro Juan Viladrich je zapisao: “Ljudski život i njegov izvor prirodno su vezani za spolno ponašanje ljudskog para. Kada bračni par, iz bilo kojeg razloga, omalovažava život, on banalizira spolni odnos i kad je odnos banaliziran on pogađa ljudski život.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Klinika za pobačaje

Naša online informativna klinika za pobačaje upoznaje vas sa procesom induciranog (namjernog) pobačaja te daje informacije o posljedicama pobačaja. Savjeti za žene koje su se odlučile ili razmišljaju o pobačaju.

Disclaimer:

Ova stranica nastala je sa željom da se žene informiraju o pobačaju prije donošenja odluke jer smatramo da većina djevojaka i žena nije dovoljno informirana prije obavljanja induciranog (namjernog) pobačaja. Ova stranica ne predstavlja medicinsku kliniku za pobačaje u kojoj se može obaviti pobačaj i putem ove stranice ne možete rezervirati termin pobačaja.

Pobačaj.com ex Klinika za pobačaje