Želim pobaciti jer trenutno nemam dovoljno financijskih sredstava za uzdržavanje djeteta

Kada se priča o tome koliko zapravo jedno dijete košta, mišljenja se tu znatno razilaze. Puno puta se govori o tome kako dijete puno košta. Ako vam je to prvo dijete, vjerojatno su vas ti podaci zabrinuli i potaknuli na razmišljanje o pobačaju jer trenutno ne stojite dobro financijski. Radije biste čekali “bolja vremena” i onda imali dijete. Istina je da oprema za dijete (krevetić, posteljina, kolica, ladičar, hranilica, odjeća, igračke…) traži neki poveći iznos ukoliko želite kupiti sve novo. Ali to nije potrebno jer možete vrlo lako naći opremu za svoje dijete, odlične kvalitete i dobro očuvano preko udruga, foruma, preporuka. To su stvari koje su u neprestanoj razmjeni jer djeca rastu. Ukoliko ste u toku i razmjenjujete opremu, odjeću, obuću i igračke, preostaje vam samo hrana i kozmetika.

Anonimno: Mjesečno sam za dijete trošila najviše na pelene i mokre maramice što me je u prosjeku koštalo 200kn. Do 5 mjeseci bebinog života isključivo sam dojila jer sam srećom imala mlijeka, tako da tu ništa nisam trošila dodatno na prehranu. Pošto su kašice skupe, kupovala sam ih samo kada smo išli na put ili u goste (0ko 5 mjesečno) inače sam sve sama kuhala. Većinom sam svoju prehranu prilagodila djetetovoj (povrće, juha, krumpir, riža…) pa financijski nisam osjetila neku razliku, ali i zbog toga što malo dijete ne pojede puno.

Kompletnu opremu zajedno sa odjećom i obućom sam sasvim slučajno dobila preko preporuke sestrične od jedne žene koju nikada nisam osobno upoznala. Ona je čula da sam neplanirano ostala trudna i da nemam ništa. Igračke sam većinom dobila kada se beba rodila, a tako i šampone, raznorazne kremice, tu i tamo koji komad odjeće. Krema (ona masna, za stražnjicu bebe)  mi traje već godinu dana i tek je sada pri kraju. Evo kad sve izračunam, a nisam iznimno štedljiva osoba pogotovo sa pelenama i mokrim maramicama, uzimajući u obzir i po koji lijek kada dijete dobije temperaturu i po koji smokić kada idemo negdje, mogu reći da me dijete ne košta više od 450kn mjesečno. Kada sam tek rodila dobila sam od općine i zdravstvenog 3000kn za početak, porodiljni od 1669kn koji traje godinu dana i dječji doplatak. Tako da mogu reći da uz sva ta primanja nisam financije osjetila kao problem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Klinika za pobačaje

Naša online informativna klinika za pobačaje upoznaje vas sa procesom induciranog (namjernog) pobačaja te daje informacije o posljedicama pobačaja. Savjeti za žene koje su se odlučile ili razmišljaju o pobačaju.

Disclaimer:

Ova stranica nastala je sa željom da se žene informiraju o pobačaju prije donošenja odluke jer smatramo da većina djevojaka i žena nije dovoljno informirana prije obavljanja induciranog (namjernog) pobačaja. Ova stranica ne predstavlja medicinsku kliniku za pobačaje u kojoj se može obaviti pobačaj i putem ove stranice ne možete rezervirati termin pobačaja.

Pobačaj.com ex Klinika za pobačaje